hem blogg fyndiga farmor logo idéer kontakt

 
ANNONSER

opsis

convictus

 


 

   



drake

25 oktober
Unos hörna. Snart 10 månader och nyfiken på det mesta. Men just nu är favoriterna hos farmor xylofonen, trumman och de flygande drakarna som storebror tröttnat på. Drakarna sitter fast i trådar (som en mobil) och svävar så härligt om man buffar till dem.
Jag gjorde drakarna i filt så här.


katter

30 augusti
Med nytt barnbarn blir det favoriter i repris. Katterna är nog roligast för stickaren eftersom de är så härliga att göra. Enkla och fort går det att sticka dem. Hux flux har man fått ihop en hel liten kull. För babyn är de sköna att ta i och klämma på och syr man i en pingla i dem så blir det en katt att vifta med_ skallrakatt!
Gör så här


bollar

22 juli
Bollar till barnbarnen. De här mjuka stickade bollarna med en pingla inuti har alla barnbarnen gillat skarpt. Nu även lilla Uno. Så enkla att göra och så roliga att: rulla, kasta, skaka och förstås att smaka på.
Gör så här

robot

2 juli

När lilla Ru fick syn på alla skruvar och muttrar i verktygslådan satte det fart på hans kreativitet. Äntligen tittade pysselRu fram ur legovärldarna– starwars- ninjagokrigarnas universum. Nu skulle här byggas robotar. Farmor bistod med limpistolen och limmade varhelst lilla Ru pekade. Fantasin triggas om bara materialet är rätt för ens personlighet.

Snygga robotar blev det av lite skruvar och muttrar och jag är imponerad. Skulle inte ha kommit på det själv.
Kolla är

cylar

Lördag 8 maj
Cyklist – javisst! Min devis, alltid. Jag älskar att cykla. Det har jag gjort så gott som dagligen i snart 50 år, i innerstaden mest, eftersom jag bor där. Med barnen och barnbarnen i barnstolen, med matkassar på styret med mindre möbler på pakethållaren, med picknicken i cykelkorgen och vännen cyklandes bredvid... För mig är cykeln oumbärlig. Bästa uppfinningen!

Cykeskulpturer i olika form. Installationen överst är oavsiktlig. Cyklar hämtade från botten av Hammarby sjö. Skulle platsa på Moderna museet.

Cykelmannen i brons är däremot ljuvligt avsiktlig. Den lilla tuffa skulpturen är gjord av konstnären Maire Mänik och finns i Brunnsparken i Gävle. Så häftig!

Ock så mina taffliga (men charmiga?) små cykelskulpturer av ståltråd. Det är kul att av ståltråd i olika färger, pärlor, knappar, stenar... forma, böja, skapa... Inga mästerverk direkt men det är inte heller meningen. Det ska vara kul.
Ståltrådscykel gör så här


kaniner

17 mars
Nämen, snart är det ju påsk. Så fort dagarna flimrar förbi. I dessa coronatider har det inte blivit mycket pysslande med barnbarnen. Därför kommer här en favorit i repris. De här tvåfärgade kaninerna är lite kluriga (men lätta) att göra. Fina är de och pryder galant sin plats i påskriset.
Gör så här

tröja

7 mars
Den nya bebisen kom precis rätt. Den lille pricken avgudas av sina syskon utan tillstymmelse till svartsjuka. Nåja, än så länge.

Som farmor har jag alltid blivit förundrad över att det kan bli något så perfekt på nio månader. Rena undret ju. De egna barnen reflekterade jag inte så kring. De var bara så självklara.

Men det senaste undret måste ju också få en farmors-stickad tröja. Det hör till. Lite stor och lite hipp som happ. Men med instickad kärlek.

Så här gjorde jag tröjan ungefär

askar

25 Januari
Min vän pedagogen – min tålmodiga promenadpartner i alla väder– vill att jag ska tipsa om hur man gör små fina askar. Det gör jag gärna. Det är en av mina och Ems återkommande pyssel. Oj, vad vi har vikt askar genom åren. Stora, små, vackra, (fula vingliga?) tunna, tjocka. Och ett är säkert, de har blivit bättre och bättre ju mer vi vikt. Och så praktiska att lägga alla småsaker i (pärlor etc), som vi använder i vårt pysslande. Och många presentpaket har det också blivit av de vackraste askarna.

Lilla Ru har inte ännu visat så mycket pysselintresse. Men dekorera kan han gå med på. Det är han som snyggat till den röda askens lock.
Så här gör du små kvadratiska presentaskar
Så här gör du små ”tröstaskar”


fjärilar

12 januari
Nyramlad på isgata med ond handled vill jag tänka på annat. Vår, sommar, humlesurr, fjärilsflykt... Corona bort, snälla! Jo visst är det fint att barnen kan åka pulka, få lite vinter. Mina fjärilar får ge mig en försmak av varmare, hoppfullare tider.

Men fantastiska saker händer också. De allra sista timmarna på året föddes ett litet barnbarn. ”Den nye” så perfekt och vacker så det är inte klokt. Och ”Den nyes” första farmorspaket dekorerade jag med min allra vackraste fjäril.

Gör fjärilarna så här









 


Blogginlägg
tidigare år:

2019

2018

2017

2016

2015

2014

 

     


























 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se