hem blogg fyndiga farmor logo idéer kontakt

 
ANNONSER

opsis

convictus

 


 

   kulor

10 december
I dag kom den första snön här som ligger kvar. Äntligen känns det som december. Lite julpyssel i form av favorit i repris har jag och Em knåpat med. Jag har gjort julgranskulor: snurrat garner doppat i tapetklister kring ballonger, doppat silkespapper, spetsar , tyger ... allt möjligt och virat kring ballonger. Väldigt roligt arbete för det blir så bra när det torkat och man får sticka hål på och dra ut ballongen och beskåda sina färdiga alster. Eller att smycka dem ännu lite med glitterlim, pärlor...

Vad Em gjorde? Det är superhemligt. Men hon jobbade på med liv och lust och jag vet att det blev en julklapp som kommer göra succé.

Jag tipsar igen om änglarna som passar så väl i granen som på julpaketen eller medföljande i julbuketten.
Så här gör du julkulorna
Så här gör du änglarna

svärd

9 november
Flickorna Em och Bee har glatt och ivrigt haft pysselverkstad med mig genom åren. Men så kom Lilla Ru. Han är tre och ett halvt och har inte lockats av mina pysselförsök – förrän nu – när jag till slut föreslog att vi tillsammans skulle göra varsitt svärd.

Föräldrarna och jag vill så klart inte uppmuntra vapenlek.
Men trots det har diverse substitut (såsom hoprullade papperark, pinnar osv) fått tjänat som svärd. Så okej om man också kan få in lite kreativitet i leken.

En tjock kartong fick bli stommen. Jag skar ut svärden efter ungefärliga ”svärdmönster” och Lilla Ru fick bestämma hur de skulle designas med silvertejp på bladen och färgglada tejper i övrigt.

En mycket nöjd Ru vill nu varje gång han kommer till mig att vi fäktas och leker pirater (en liten stund, tack och lov) för att sedan gå över till det han verkligen älskar – och aldrig får nog av – att bygga låtsasvärldar i lego.

hamster

4 juli
Bee har fyllt sju år och fått en hamster. Just därför gick hennes kalas i hamsterns tecken. Bland annat hade pappan gjort en fantastiskt fin hamsterpinata fylld med mammans sydda små hamstrar i mjukt sammetstyg. Pang, och småhamstrarna vällde ut ur pinatan. En till varje barn. Mycket uppskattat.

Om man inte är så skicklig på att sy som Bees mamma så kan man enkelt sy mina små möss/hamstrar av filt.
Gör så här

hjärta

13 juni
Bee har gått loss. Intressant hjärta med extra allt. Hjärtformen gjorde hon av de små pappersrullarna vi rullat av olikfärgade papper. Därefter ”fyllde” Bee formen med klister och petade in allt möjligt hon hade i sin ”pysselhurts”. Ett hjärta att bli glad av!

charader

9 maj
Nu vill jag slå ett slag för charadlekar. Så kul vi har tillsammans – både vuxna och barn när korten kommer fram. Så många skratt de framkallar när det hoppas, ålas, kryps... för att skildra de olika djuren.

Nu har jag gjort ytterligare åtta djur som finns för utskrift. Klipp ut bilderna var för sig och klistra upp på kraftig kartong. Baksidan som ska vara likadan på alla kort. (Man ska så klart inte kunna lista ut djuret i förväg genom baksidans särdrag.)

Charaddjur 1
Charaddjur 2
Charaddjur 3


gris

11 april
Bee kom lastad med ingredienser till sitt bästa mellanmål som hon ville lära mig. Frysta hallon, mango, youghhurt och juice mixas till lagom konsistens och hälls i glas. I med sugrör och – slurp – gott!

Men förresten, sa Bee, juiceflaskan kan bli en gris. Sagt och gjort. Vi blandade till en rosa färg, målade flaskan, klistrade på fötter och öron av små pompoms, ögon och knorrsvans.
Rätt likt en gris blev det!ems ros

31 mars
Em ville göra något riktigt fint till sin älskade moster Marias födelsedag. Eftersom Em är expert på att göra rosor i cernitlera var valet enkelt. Rosen modellerades efter konstens alla regler och klistrades fast på en liten sten som bas.

I mitt pysselskåp hittade hon den lilla asken och – passande nog – ett utskuret M. Med pärlor, limpistol, liv och lust dekorerade hon M:et och asken så här fint.

Att få ett av Ems hemmagjorda alster
i hennes kteativt inslagna paket tycker vi, hennes nära, är det finaste man kan få.

blommor

2 mars
Inte heller på dagens promenad syntes en enda liten tussilago. Jag längtar efter vårlök, blåsiåppor, snödroppar, vitsippor...

Men under tiden gör jag de här pappersanemonerna på grön kvist. Blir faktiskt på riktigt gott humör när jag ser dem lysa som stoppsignaler i mina mörka hörn.
Gör så här

drake

21 januari
De här drakarna har jag sytt till min och Lilla Rus minivärld som hittills bestått av dinosarier, ödlor och allehanda oknytt. Nu är alltså drakarna införlivade och jag och Lilla Ru kan nu också interagera med (snälla) men eldsprutande drakar.

Jag har sytt dem av filt och om du vill veta hur de är gjorda så kan du se det här.


 


Blogginlägg
tidigare år:

2019

2018

2017

2016

2015

2014

 

     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se