hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

kaniner

Små ulliga, gulliga harar/kaniner av tofsar

Det är verkligen snabbt och lätt att göra tofsar med hästskoformade pappskivor, till skillnad från de runda med hål i mitten. Med hästskoformen lindar man bara på med hela nystanet utan att behöva ta hänsyn till ett trångt hål. De här kaninerna blev extra ulliga eftersom jag använde ett lockigt yllegarn.

Gör så här:
Kroppen mammakanin:
Rita upp fyra likadana hästskoformer på en inte alltför tjock kartong. (Kroppen till mammakanin hade hästskoformer som mätte ca 5 cm innerkant tvärsöver.)

Lägg ihop hästskorna två och två och linda garnet tills det blir lagom bulligt. Fäst garnänden med en nål.

När båda är lindade sätts de ihop med varandra. Här är det viktigt att använda klämmor som sitter stadigt. 4 st behövs. Vik upp ändarna på hästskoformarna och fäst ihop en ände i taget med motsvarande på andra hästskon. Det ska bli som en lite oval rundel när du satt på dem rätt.

Klipp nu garnet som på en ”vanlig tofs”. Alltså ner emellan de två pappskivorna. När du klippt runt om petar du in en stark tråd mellan pappskivorna, drar till hårt och knyert ihop det hela.
Lossa klämmorna och peta ut pappskivorna.

Huvud mammakanin: Använd mindre hästskoformer och börja med att på den ena hästskon linda vitt garn i mitten därefter grått tills den blir lagom bullig. Den andra delen lindas bara med grått. När tofsen är klar syr du sedan ihop den med kroppen.

Sy på öron i filt eller luddigt tyg, knappögon och en liten bullig svans .
Gör likadant med kaninbarnet men med mindre hästskoformer, förstås.

Här kan du se fler tofsmodeller.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se