hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

fåglar

Kaxiga fåglar av tofsar

Att göra tofsar av hästskoformer öppnar en helt ny värld eftersom det går så fort att göra en tofs med den metoden. Och det finns ingen hejd på vad man kan skapa av några tofsar. Nu har turen kommit till dessa fåglar som med sina sprattliga ben ser rätt kaxiga ut när man sätter dem på en hylla med benen hängande ner över kanten
.
Du behöver: Tunn kartong, garn, fyra starka klämmor, pärlor till ögon, små pom poms som fötter, en bit filt till näbb och fjädrar.
Gör så här: Rita upp fyra identiska hästskomallar i den storlek du vill ha på tunn kartong. Klipp ut.
Lägg ihop mallarna två och två och linda garn kring övre delen så att de blir ganska bulliga. Vill du som på de här fåglarna ha två färger så linda det färgade garnet underst i mitten av hästskon. Fäst garnänden med en nål.
Vik ut flikarna på nederdelarna av hästskokartongen och fäst ihop de två lindade delarna med varandra genom att trycka ihop flikarna mot motsatt hästskoflikar med klämmorna. Då bildas en oval. Se även den här sidan med tofsbeskrivning.
Klipp igenom garnet på ovansidan mellan pappskivorna. När du klippt runt om trär du in en stark tråd mellan pappskivorna och drar åt och knyter ordentligt. Nu kan klämmor och pappskivor tas bort. Gör en tofs till likadant.
Sy ihop de två tofsarna.
Virka två ben med luftmaskor. Eller ta ett band. Sy fast de små pompomsen (finns i hobbyaffär) på benen. Sy fast benen i tofsen.
Sy på ögon, näbb och fjädrar.

l

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se