hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 
kjol

Prinsesskjolar i tyll - perfekt för Em som som testar olika roller

Em som just fyllt tre år, är i en period när hon testar olika roller. Då är det härligt att det finns utklädningskläder att tillgå. Jag har t ex plockat fram alla mina gamla hattar (några har jag prytt med konstgjorda blommor) och jag har sytt de här enkla tyllkjolarna i olika färger, för just nu vill hon vara” fin” så därför passar det bra att ha några ”prinsesskjolar” att ståta i.

Så här gjorde jag kjolarna.
1
Jag klippte till en linning i muddtyg som passade Ems storlek. Ca 40 cmbrett och 20 cmlångt. Tylltyget i kjolarna är 30cm på längden och ca tre gånger så brett som linningen 120 cm.

2
Sedan sydde jag fast tylltyget mot linningen genom att dra ut linningen allt vad det gick allteftersom jag sydde. Linningen ska bli lika bred som tylltyget medan man syr. Allstå tre gånger så långt. När linningen sedan drar ihop sid till sina 40 cm veckar sig tyllet snyggt kring linningen.

3 Därefter vek jag över linningens överkant mot tyllet på avigsidan, (linningen blir då 10 cm hög) tråcklade och sydde fast så att tyllet hamnade mellan linningens sömmar. Sist sydde jag ihop sidorna spetsen i nederkant.

4 Den lila kjolen fick rosa blommor av tyll. Jag klippte remsor i rosatyll ca 4x15 cm. Knep ihop remsorna och band ihop dem i nederkant som på bild. Sydde fast en knapp i mitten som håller ihop det hela.Blommorna sydde jag fast i kjolen genom knapparna.

Den flerfärgade kjolen är gjord av olika färger tyll ihopsydda till ett långt stycke. Eftersom de ihopsydda bitarna blev till ett längre stycke än i de andra kjolarna så tråcklade jag i överkant, drog ihop tråden tills tyget blev lika brett som linningen. Därefter nålade ooch tråcklade jag fast det veckade stycket mot linningen innan jag sydde fast det på maskin. Därefter sydde jag ihop sidorna och sist spetsarna.

 

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se