hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

tylldraperi

Myshörnan bakom draperiet i glada färger

Barnen kryper gärna in i myshörnan bakom draperiet när de vill vara lite grann ifred. Den skira tyllen blir en lagom avskiljare för små barn som ändå vill ha koll på vad som händer därutanför.

1 Du behöver tyll i olika färger i den längd som draperiet ska ha och ett stycke tyg som tyllbitarna ska sys fast i, ca en halv meter långt och i draperiets bredd. Klipp ut en 1 dm bred mall i kartong så lång som möligt. Den lägger man på tyllen så att det ligger still när man klipper de1 dm breda bitarna. Hur många längder som behövs beror på hur brett draperiet ska vara. Men minst 40-50 längder behövs.
2 och 3 Vik bitarna dubbelt mot mitten, vik igen och sy ihop kanten med raksöm eller sicksack . Gärna i samma färg som bitarna, men vitt brukar funka ganska bra om färgerna inte är för mörka.
4 Lägg bitarna tätt ihop och tråckla ihop i överkant innan du syr ihop dem på maskin.
5 Sy in kanterna på överstyckstyget. Lägg därefter tyllraden på överstyckets insida och tråckla fast. Vik ner överdelen och lägg ca 1 cm under tyllbitarnas övekant. Tråckla fast.
6 Sy fast överstycket på maskin. Sy också en spalt för gardinstång eller spiral i överkant. Draperiet blir förstås också snyggt att hänga i en dörröppning,

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se