hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

trumma


En trumma till lilla Ru

En musiker i vardande kanske. I så fall har han att brås på. Men faktum är att xylofonen har lilla Ru helt enkelt älskat sen den dagen han kunde hålla i en pinne och slå med. Lyckligt slår han fram tonerna om och om igen.

Nu har jag utökat instrumenthörnan med en liten trumma. Och ja, det föll också den lille herrn i smaken. Banka, banka, och så trumpinnarna in i munnen med jämna mellanrum. Så det gäller att klistra fast flörtkulorna ordentligt. Inget får lossna när det hanteras av en 10-månaders.

Du behöver: En burk utan lock (tex kaffeburk) sämskinn eller liknande öljetter två pinnar (tex ätpinnar) 2 flörtkulor starkt snöre eller bomullsgarn 2 ballonger klister.

Gör så här: Rita upp en cirkel efter burkens storlek på baksidan av sämskinnet. Rita en ny cirkel utanför innercirkeln ca 3 cm. Gör en till likadant. Klipp ut efter yttercirkeln.
Hamra fast öljetter (finns att köpa i tyg- och hobbyaffär) med jämna mellanrum cirka en cm innanför ytterkanten. Lika många på båda sämskinnscirklarna.
Blöt sämskinnsbittarna och sätt den ena på översidan av burken och den andra på undersidan. Spänn bitarna ner över kanterna och trä fast med starkt snöre eller kraftigt bomullsgarn från baksidan genom öljetterna uppifrån och ner till du trätt runt om. Dra ihop garnet ordentligt så att ”trumskinnet” sitter spänt. Knyt ihop. (Jag dekorerade trumman med kraftiga och mönstrade tejper över sämskinnet nedtill för att jag ville ha enfärgglad trumma. Men det blir snyggt också utan.)
Trumpinnar: Gör ett hål en bit in i flörtkulorna med pinnarna. Stryk på klister på pinnens ena ände och tryck fast den i flörtkulan.
Klipp av änden på ballongerna och trä dem över flörtkulorna. Spänn fast dem ordentligt med gummisnoddar.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se