hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

troll

Fulsnygga trollbarn

Det är roligt att experimentera med tofsar och se vad de kan bli. Med hästskoformerna går det snabbt att göra en tofs. Därför gör jag gärna flera på en gång. Visst liknar de här tofsarna små tufsiga troll?

Du behöver: • 4 st hästskoformade karongbitar till varje boll 4 små bra klämmor Garner i olika färger Ögon (finns i hobbyaffären.)
Gör så här huvudet: Ta dubbla hästskokartong och linda runt garn som på teckningen. Ett knep för att få det sista svarta garnet (håret) lagom löst är att sätta en penna framför och linda kring både penna och hästsko. Fäst tråden. Gör en likadan hästsko till. Sätt ihop dem med varandra så att det bildas en oval som på bilden genom att vika upp nederflikarna och fäst ihop dem med varandra med de fyra klämmorna. Klipp genom garnet upptill ner mellan pappskivorna. Trä en stark tråd genom pappskivorna och dra åt. Knyt ordentligt. Ta bort klämmor och pappskivor. Klipp ner huvudet en bit så att håret kommer fram ordentligt. Klistra på ögon och mun. Munnen är några virkade luftmaskor.

Kroppen: Linda två hästskoformer som på skissen men utan det sista svarta garnet (håret). Gör i övrigt likadant som med huvudet. Sätt ihop kroppen med huvudet genom att dra en stark tråd rätt igenom uppifrån och ned ett par gånger. Knyt åt. Ansa kroppen genom att klippa ner den lite runt om.

Svansen: Jag virkade tre ”snören” med luftmaskor som jag flätade ihop och sydde fast i kroppen. En liten lindad tofs knöt jag fast i svansens ände.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se