hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

clown

Clownen Pompom

Den här figuren gjord av två tofsar har armar och ben som man kan vrida hur som helst eftersom de är gjorda av ståltråd och piprensare. Fort går det att göra tofsarna med hästskoknepet.

Du behöver: • 4 hästskoformade kartongbitar till varje boll. 4 klämmor som sitter stadigt. De på bild funkar bäst. Ståltråd Piprensare 2 små pompoms till näsa och hatt (finns i hobbyaffären) En liten bit tyg till hatt och skor Ögon (finns i hobbyaffären)
Gör så här tofsarna: 1 Sätt ihop två hästskoformer och linda garn kring dem i den färg du vill ha på huvudet. Linda tills det känns bulligt( se bild). Fäst garnänden med en nål. 2 Ta svart garn (som ska bli hår) och linda ganska löst i ena änden . Ett knep är att lägga en penna emellan och linda . Då blir det lagom löst. Fäst tråden. 3 Gör en likadan ”hästsko” men utan hår. Bänd ut nedre delarna på hästskokformerma och sätt ihop ihop dem med klämmorna så att det bildar en oval. (Se bilder) Klipp nu igenom garnet genom att klippa ner emellan kartongskivorna. För ner en stark tråd mellan kartongskivorna och dra åt och knyt ihop. Dra ut kartongbitarna och klipp rent huvudet. Klipp nerdet vita huvudet en bit så kommer håret fram bättre. Gör en tofs till utan hår. Det blir kropp.
Clownen: Sy fast huvudet med kroppen genom att dra en stark tråd några gånger igenom tofsarna. Knyt ihop.
Armar och ben: Ta en bit ståltråd och dra rätt igenom undre tofsen som ben (se bild) och som armar. Vira piprensare kring ståltråden. Jag tog en röd och en svart så att det blev lite randigt. Forma nedre delen som händer och fötter. Sy fast tyget på fötterna över ståltrådens kanter.
Hatten: Klistra fast tyg på en bit kartong. Rulla ihop till en strut och klistra ihop. Klistra på en pompom och klistra hatten på huvudet.
Klistra fast ögon och näsa. (Jag använde en limpistol.)

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se