hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

tittägg

Ett ägg att kika in i

Här har jag blivit inspirerad av de så kallade tittäggen som man kan köpa till påsk. De som är gjorda av kristyr med ett litet landskap inuti. Det här ägget är gjort i papier maché och får sin form av en uppblåst ballong.

1 Blås upp en ballong till den storlek du vill ha på ägget.

2 Blanda vatten och cellulosaklister till en ganska tjock massa. Riv tidningspapper i remsor och doppa i klistret. (Du kan ta vitt silkespapper istället för tidningspapper så slipper du måla ägget.) Täck ballongen med klisterremsorna lager på lager. Tre-fyra lager brukar räcka. Täck inte ballongens kanter utan spara för hålen. Ett lite mindre på ena sidan och ett lite större på andra sidan. Det större ska du sedan pilla in grejerna genom så det får inte vara för litet.

3 När klistret torkat, efter cirka ett dygn, sticker du hål på ballongen och pillar ut den. Måla ägget och inred det med små saker. Använd ett starkt klister på figurerna så att de står stadigt i ägget. Jag gjorde ett björnbo (ide) och i bakre öppningen sitter en liten blomma gjord på ståltråd och silkespapper.


 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se