hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

byxor

Superenkla byxor som du syr på en kafferast...

...kanske lite längre, men fort går det om man har en symaskin som inte krånglar. Min egen är av den enklaste modell så därför kan avbrott uppstå. Men sköter sig maskinen , syr jag ett par av denna enkla byxmodell på en timme. Jag har säkert sytt tio par i olika tyger och mönster åt Em under hennes tre och ett halvt år unga liv. Hon har tyckt om dem. Allesammans.

1. Börja med att rita upp 2 st likadana mönsterdelar. Jag har gjort fram och bak exakt lika. Det funkar bra till små barn. Måtten passar till en normalbyggd två-treåring. Nåla fast mönsterdelarna på dubbelvikt tyg och klipp ut.
2. Sy ihop grenen två och två från avigsidan. Sicksacka sedan kanterna.
3. Veckla ut delarna och lägg mot varandra aviga mot aviga. Syihop benens innersida.Börja i grenen och sy nedåt. Gå tillbaka till grenen och sy andra sidan nedåt. Sicksacka kanterna. Sy sedan ihop yttersidorna av benen. Sicksacka kanterna.
4. Vik ned midjans överkant ca 1/2 cm. Syfast runtom. Vik ner en andra gång ca 1,5 cm och sy en tunnel där resårbandet ska igenom. Lämna 1 cm öppet. Trä en lagom midjelängd resårband på en säkerhetsnål och trä igenom tunneln. Sy ihop resårbandet och sy ihop öppningen i tunneln.
5 och 6. Klipp till två bitar muddtyg ca 20 cm brett i resårens riktning och ca 15 cm på höjden. Sy ihop kanterna och vik dubbelt på höjden med rätsidan utåt. Trä på mudden på rätsidan av byxbenet med den vikta delen på mudden uppåt och den öppna delen neråt som på bild. Sy fast mudden nedertill mot byxan genom att samtidigt som du syr dra i ut mudden så mycket det går så att den i slutänden blir lika lång som byxbenets nederkant. Mudden drar ihop sig när du sytt klart och benen blir lite puffade. Sicksacka kanten. Gär likadant på andra benet.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se