hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

snögubbe


En lysande snögubbe till advent

Jag gjorde en skön gubbe med lysande innanmäte lagom till advent som jag ska överraska de små barnen med. Nu när butikerna överfyllda med små slingor i allehanda utföranden, som går på batteri och kostar under femtilappen, passade jag på att köpa en som passade alldeles utmärkt att pilla in i min garngubbe.

Gör så här: Ta tre runda ballonger och blås upp i tre olika storlekar. Klipp till vita garnstumpar och doppa dem i tapetklister. (Jag har alltid en bunke stående. Håller hur länge som helst med gladpack över.) Smörj ballongerna med lite olja ochvira garnstumparna kring ballongerna lite hipp som happ. Jag gjorde bollarna glesa eftersom slingan ska pillas in och synas ordentligt när den är tänd. Lägg ballongerna över glas eller små skålar medan de torkar. Tar cirka ett dygn.
När garnet är torrt och har stelnat gör man hål på ballongen och pillar ut den. Sätt en näsa i huvudet som sticker ut. (Jag gjorde min morotsnäsa i cernitlera.) Klistra ihop bollarna med varandra. Det krävs starkt klister för att få dem att sitta ihop. Till de här bollarna använde jag en limpistol.
Hatten gjorde jag som skissen visar. 1 Klipp ut en rund ring med hål i mitten i svart kartong. Det blir brättet. 2 Svart papper rullad till en strut lite större än hålet i brättet är själva kullen. 3 och 4 Klippta revor upptill och nedtill. De gör att när man viker ut dem kan de klistras fastmot brättet nedtill respektive upptill på hatten med ett runt lock som man klipper ut i papper i storlek som brättets diameter. Dekorerade hatten. Jag använde glitterlim. Klistra fast hatten så att den sitter stadigt.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se