hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

popup

Kort med popup-effekt

Det skickas för lite reella kort i dessa uppkopplingens tider. Jag blir i alla fall på gott humör de få gånger jag får ett privatbrev/kort genom dörrens brevinkast. Förstår man dessutom att någon lagt ner extra omtanke och tid på hälsningen värmer det extra. Här är en idé till ett kort med det lilla extra. Kortet är så fiffigt att det håller ihop sig självt när man stänger det.

Kuvertet: På bilden med hjärtat ser man precis hur kortet ska stängas. Ta ett ganska tjockt färgat papper och vit på mitten. Veckla upp och klipp upp en skåra framtill på kortet. I överkant klipper man bort en bit på kanterna men sparar mitten som blir fliken man trär i skåran så att kortet håller ihop när det stängs.

Spiralen/stjälken 1 Klipp till två remsor cirka 1,5 cm breda, gärna i två olika nyanser (gröna om det ska vara en blomstjälk). Lägg remsorna i vinkel, den ena ovanpå den andra.
2 och 3 Vik den ena remsan över den andra varannan gång tills du har en spiral.
4 Klipp ut en blomma eller ett hjärta i färgat papper och klistra fast den på toppen av spiralen. Klistra blomspiralen på mitten av kortets underdel. Skriv ett meddelande och stäng kortet genom att trä fliken i skåran. Namn, adress och frimärke direkt på kortet. Inget kuvert behövs. Någon kommer att blir glatt överraskad när en blomma kommer uppstudsande när kortet öppnas.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se