hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

pärlor

Pärlor av postitlappar och annat papper

De här pärlorna av rullade pappersremsor doppade i cellulosaklister blir hårda som ”riktiga” pärlor när de torkat. Det blir effektfullt att blanda pärlor i svartvitt med pärlor i starka färger.

1 Börja med att klippa papper i remsor. Klipp en långsmal triangel, basen ca 1,5 cm, och avsluta med en spets. Hur långa remsor man tar beror på hur bulliga man vill ha pärlorna. De färgglada pärlorna är klippta av postitlappar och är alltså ganska korta. Gör iordning en skål med cellulosaklister. Vänta ca en halvtimme tills klistret blivit blankt och klart. Cellulosaklistret håller många dagar med plast över.
2 Gnid in lite olja på en smal sticka (jag använde sticka nr 2,5), stryk på cellulosaklister på ovansidan av en pappersremsa och snurra den hårt kring stickan. Börja med den breda sidan så att spetsen bildar avslut på pärlans mitt. Jag tog smala bitar i avvikande färg och byggde på pärlans mitt. Stryk cellulosaklister över hela pärlan när den är färdigrullad. Låt pärlorna sitta kvar på stickan medan de torkar. ca ett dygn.
Jag lackade pärlorna efteråt för att de skulle bli lite blankare. Därför trädde jag upp dem på tandpetare nerstuckna i oasis. Då kom jag år bättre och de kunde sitta kvar medan lacket torkade.
Halsbandet och armbandet trädde jag på en tunn fiskelina. Mellan varje papperspärla trädde jag en glaspärla.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se