hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

pappersmasker

När man vill spela spontanteater...

...och bara vill förvandlas lite grann, då kan man göra sådana här enkla pappesmasker. Antingen kan man fästa dem med resår som håller fast masken på ansiktet, eller också kan man fästa en pinne bakpå så att man bara håller upp masken framför ansiktet. Här är fyra masker att inspireras av.

1 Drottningmasken är utklippt i svart kraftigt papper med hål för ögonen. Den glimmar med små pärlstickers och duttar av glitterlim. Ögonen har markeras med akrylfärg. Små fjädrar har tejpats fast på baksidan med bitar av stark vävtejp. Den här masken har gummiband som håller den kvar. Små hål är gjorda i sidorna där gummibandet trätts in från baksidan och knöts ihop med pärlbandet som hänger ner utefter sidorna och glittrar.

2 Lejonet är gjord i orange kraftigt papper som fått ögon och nos av färgat papper som klistrats på. Hål i mitten för ögonen. Manen är ett cirka 10 cm brett silkespapper som vikts fram och tillbaka som en smällkaramell. Man knyter ett snöre på mitten och vecklar ut och fäster samman de två sidorna så att det blir en halvcirkel. Manen fästes på baksidan av masken. Pinnen att hålla i tejpades fast med kraftig vävtejp på baksidan.

3 Zebran gjordes på samma sätt som lejonet men förstås av svartvitt kraftigt papper.

4 Tallriksmasken är den allra enklaste. Helt enkelt en liten papperstallrik som blivit målad som en katt. Hål i sidorna för gummiband.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se