hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

katter

En tidningskatt och en katt i kruka

Dagstidningspapper är aldrig fel att återanvända. Det är lagom mjukt och följsamt när man veckar det som på den övre katten. Bäst är att använda sidorna med enbart text. Tidningskatten är gjord av en sida med bostadsannonser.

Tidningskatten 1 Katten är gjord på samma vis som när man gör en blomma. Här använder jag samma instruktion som på blomsidan. Men visst kan man klistra på ett papper i mitten också här. Då kan det bli nosen. Vik papperet fram och tillbaka som när man gör en julgranskaramell.
2 Gör små jack i mitten på vardera sidan där snöret ska knytas runt. Det blir snyggare utvik om snöret sitter lite in i jacken på sidorna.
3 Veckla ut och fäst samman halvorna med tejp. Klipp ut öron i färgat papper färgat papper och klistra på baksidan. Måla ögon, nos och morrhår på det veckade huvudet som då blir lite darrigt men levande rörligt.
Oranga katten är gjord i två lager. En lite större rundel i silkespapper och en lite mindre i vitt papper framför som klistras ihop. Det blev lite lejonlikt.
Katten i krukan gjorde jag genom att klippa ut huvudet i svart lite tjockare papper. Jag klippte ut framben och bröstdel i ett långhårigt tyg som jag fäste med klister på huvudets baksida. Därefter klistrade jag på ögon och nos i färgat papper. Lite pärlstickers som glittrar och lite vitt glitterlim som mun. Slutligen fäste jag en pinne med stark vävtejp på huvudets baksida. Katten trycktes ner i jorden i en blomkruka benen las över kanten och det blev en illusion av en nyfiken katt på väg över kanten.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se