hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

paketdjur

Födelsedagsbarnets favoritdjur på paketet

Två av mina nära fyller år nu i juni med bara ett par dagars mellanrum. Bee som fyller två år, vars favoritdjur är igelkotten och Sima vars favoritdjur är hunden. Därför ska de få just dem som grattiskort på sina paket. Det ser roligt ut tycker jag, och lätt är de att göra.

Jag ritade upp formerna på tunn kartong, klippte ut och dekorerade djuren som jag ville ha dem genom att klistra på färgt papper som detaljer. Ögonen är små pärlstickers.

Igelkottens piggar (trekanter) har jag skurit ut med skalpell och böjt upp. Man kan klippa med en liten spetsig sax om man inte har till gång till en kniv eller skalpell.

Därefter böjde jag djuren på mitten längst med långsidan.
Hunden sitter fast av sig själv på paketet eftersom benen är böjda så att de kan lirkas in under banden (som i det här fallet är remsor klippta av kräppapper). Igelkotten sitter fast med hjälp av lite häftmassa under fötterna.

Åren går – paketdjuren blir fler och fler

Det har blivit åtskilliga under åren. Nu har Em fyllt sex och då gjorde jag kaninen nedan till hennes paket. Mycket uppskattat,
Gör så här: Skriv ut mallen nedan. Klipp ut den i tunn kartong. Vik enligt instruktioner och klistra ihop. Gör två öron och svansboll i ulligt tyg och klistra på. Ögon och nos i färgat papper som du klistrar på. Fäst kaninen på paketet med lite häftmassa under fötterna.
Mall paketkanin

kanin
uggla

Så var det dags för en åttaåring i vars paket det låg Harry Potter och den vises sten. Därför fick paketdjuret bli en uggla denna gång. Harry Potter och alla barnen på magiskolan har nämligen varsin uggla som budbärare.
Gör så här: Ta en bit tunn vit kartong. Klipp den som på bild. De klippta tunna skårorna ska blir sedan nedvikta örontofsar.
Klistra på ögon fötter och pappersfjädrar utklippt av tunnare papper. Skär upp en trekant som näbb. Rulla ihop och klistra ihop.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se