hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

spel

Naturspel med frågekort

Em som är fem år älskar spel. Hemma hos mig finns några spel från Ems pappas barndom: Gäddspelet, Den försvunna diamanten, Monopol, Ubåtsjakten... Men ingen som riktigt passar till en femåring. Därför gjorde jag det här spelet som jag kallar Naturspelet.

Det är ett enkelt tärningsspel där varje spelare tar en spelpjäs, (hemgjorda fjärilar i cernitlera) börjar på start och går lika många steg som tärningen visar. På grön och lila ruta tar man upp ett kort ur respekive hög som ligger på varsin fjärilsvinge. Först i mål vinner. Om man hamnar på:

Grön ruta = frågekort. Spelaren tar ett grönt kort överst i högen och svarar på frågan som står på kortet.
Lila ruta = göra kort. Spelaren tar ett lila kort överst i högen och gör uppgiften som står på kortet.
Frågetecken. Spelaren får hitta på en fråga till någon av de andra spelarna. Kan den andra inte svara får den spelaren stå över ett slag. (Eller också hittar man på egna regler för frågetecknet.)
Spindenät = stå över ett slag.
Duva =ett extra slag.
Katt = gå bakåt 1 steg.

Jag har skrivit ut spelet i A3
och klistrat upp på kartong. Har du inte tillgång till en A3-skrivare kan du skriva ut en vänster- och en högersida och klistra ihop. (Se nedan)

De gröna och lila korten har jag skrivit ut, klippt ut och klistrat upp på kartong. Dessutom har jag markerat färgerna på baksidan genom att klistra på lila och gröna prickar. Här nedan får du 16 gröna och 16 lila kort. Hitta gärna på fler frågor tillsammans.

Att skriva ut:
Naturspelet
Naturspelet vänster sida pdf
Naturspelet höger sida pdf
Vänster sida jpeg
Höger sida jpeg
Gröna kort 1
Gröna kort 2
Lila kort 1
Lila kort 2 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se