hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

koltrast

Koltrast av garn och frigolit

Koltrasthanen sjunger så vackerom våren och är så grafiskt snygg med sina svarta fjädrar och oranga näbb. Den här lilla hemgjorda krabaten blev lite tufsig och det beror på garnet jag hade som hade en lite lockig struktur. Charmig ändå?

Du behöver: En bit frigolit (ca 4 cm tjock) ståltråd svart garn tråd (jag använde färgade silkestrådar för att pigga upp den lite) en bit tunt svart tyg orange kartong (till näbb) ögon

Gör så här:
Rita upp en fågelkontur på frigoliten och skär ut den försiktigt med en vass kniv.
Böj ståltråd till två vingar och en stjärt. Avsluta dem genom att snurra ihop ändarna och spara en bit som ka stickas in i frigoliten. (se ståltråden på bild)
Trä garnet på en nål och dra igenom tex huvudet så att garnet fäster. Snurra garnet kring huvudet och fågelkroppen tills den är helt täckt. Trä garnet på en nål på slutet och fäst genom frigoliten. Kanske behövs det lite klister uppe på huvudet och bak på stjärten för att garnet inte ska repas upp.
Klä ståltrådsvingarna och stjärten med tyg genom att vika runt och sy fast genom att sy genom tyget runt ståltråden som på bild. Stick in dem på plats på fågeln.
Klipp ut en näbb i orange kartong och klistra fast på huvudet. Likaså ögonen.
Slutligen tar du en bit ståltråd som du drar igenom på undersidan av fågeln så att du får två bitar, en på var sida, som du stukar till så att de blir ben och klor. 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se