hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

knappar

Kul med knappar
Jag har ”ärvt” en hel låda full med knappar och har länge tänkt att göra något av dem. Några barn har genom åren tyckt att det har varit roligt att hålla på med lådan som den är. Sortera, räkna, plocka i och plocka ur. Men nu har jag ändå gjort några ”tavlor” med knappar.

Den övre bilden har en grund av ett vått i vått-målad akvarellpapper. Därefter gjorde jag bilar, blommor, cykel och barnvagn i färgat papper som jag klippt ut och klistrat på. Detaljerna som hjul och blomsterkorgar är svarta knappar som jag målat lite prickar på i olika färger och klistrat på.

Fisken som kanske är en braxen är konturritad på ett färgat papper. Därefter har den fått fjäll av små vita pärlemoknappar klistrade lite ”omlott”. Man börjar att klistra knapparna bakifrån. Jag har använt en limpistol för att få knapparna att sitta fast ordentligt. Stjärtfenan är röda glitterhjärtan som jag hällt över en klistrad yta.

Bilden med all a knapphjul och en knappsol är en skissartad målning som är inspirerad av den översta men befolkad med olika åldrar för att få med liv i den.

Och så blev det en larv till Lilla Ru.

larv

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se