hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

knäcktomte


Tomte av knäckformar med rörliga armar och ben

Det är många år sedan jag gjorde den här krabaten, men han har åldrats med värdighet och jag tar fram honom varje jul. Han är lite pillig att göra men, men det är absolut värt det. För den håller länge och han blir bara finare och finare med åren.

Du behöver: 5 flörtkulor (1 stor och fyra små). 1 förpackning knäckformar. 1 förpackning röda glasunderlägg i papper (Duni) , pärlplattepärlor. 2 runda kartongbitar. Stoppnål och stark tråd
(t ex björntråd).

Gör så här: 1
Trä nålen med en riktigt stark tråd och vik den dubbel (ska bli ca 30 cm lång dubbel). Trä nålen genom den större flörtkulan och knyt en knut upptill så att flörtkulan sitter kvar. Trä på två pärlor under.
2 Ta en av kartongbitarna (i diameter som glasunderläggen) och dra upp närmast under pärlorna.
3 Trä nålen med en ny tråd (ca 25 cm dubbel) och knyt en knut i änden. Det ska bli armarna. Ta en av de mindre flörrtkulorna och trä på. Därefter tar du varannan pärla, varannan knäckform (med de veckade sidorna mot flörtkulan) ca 20 knäckformar, 20 pärlor.
4 Trä på fyra pärlor i mitten innan den amdra armen görs på samma vis fast tvärtom. Sluta med en flörtkula och knyt en knut.
5 Knyt fast armarna på huvudtråden genom att du med huvudtråden knyter en knut mellan de fyra pärlorna.
6 Trä på den andra kartongrundeln och dra upp mot armarna. Nita ihop de två kartongbitarna med klamrar fram och bak så att armarna hålls på plats. Därefter trär man på glasunderläggen (ca 15 st) med en pärla mellan varje underlägg.
7Den dubbla huvudtråden ska nu bli benen. En tråd till varje ben. Återigen varannan pärla, varannan knäckform med vecken neråt. Avsluta med en flörtkula. Gör likadant med det andra benet.
Klipp till en luva i tyg och klistra fast på huvudet. Måla ögon, näsa, mun. Kanske lite bomull som skägg 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se