hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

kastanjer

Kul med kastanjer

En solig, härlig höstdag promenerade Em och jag till parken där de mäktiga kastanjeträden just fällt sina nötter. Vi fyllde våra fickor till bredden med lena, glänsande kastanjer. Hemma igen satte vi igång att förvandla våra fynd till de finaste alster. Titta bara vad det blev.

Myror med ståltrådsben: Kastanjerna målades med lackfärg och limmades ihop med extra starkt klister. (limpistol) När det torkat lindades ståltråd kring ”skarvarna” och formades till ben med fötter så att de kunde stå. Ögon (finns i hobbyaffären i olika storlekar) och pärlor klistrades fast.

Makaonfjärilslarv
med tre ihoplimmade kastanjer målade i larvens uppseendeväckande färger.

Snigeln har en underdel och huvud formad med cernitlera som torkats i ugn tillsammans med två knappnålar instuckna som spröt. Kastanjen påklistrad med limpistol.

Gummor och gubbar på olika humör: Kastanjer ser ut som små huvuden med den platta sidan som ansikten utan drag. Alltså lockade det till att ge deras ”ansikten” karaktär. Jag målade ovalen rosa. När det torkat målade jag detaljerna. Det blev glada, ledsna, arga små huvuden.

Aphuvuden med öron av grankottfjäll: Kastanjen målades till apansikten på ovalen. Två fjäll från en torkad grankotte klistrades på som öron.

Målade kastanjer till luffarschacket:
Tre kastanjer målade jag röda och tre gula. Jag klippte ut en spelbricka i svart kartong 12X12 cm. I grönt papper klippte jag ut 5 kvadrater 4X4 cm och klistrade på. Därefter täckte jag allt med självhäftande transparent film för att brickan ska hålla lite längre. Sen spelar man med de målade kastanjerna som spelpjäser. Det är ett spel för två. Man lägger sin färg varannan gång. Tre i rad vinner.

Ems läckra ”kastanjebakelser”: Visst ser de härliga ut? Em målade kastanjer i alla de färger. När de torkat fick de prickar av glitterlim.De blev som småbakelser eller smycken. Vackra att titta på.


 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se