hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

girlanger

Kalas med böljande girlanger och färgglada vimplar

Om man som Bee fyller år på sommarhalvåret kan man göra som Bees mamma och pappa. De arrangerade kalaset i parken utanför deras bostad. Bees mamma sydde ett långt ”vimpelband” som fick slingra från träd till träd och Bees pappa blåste upp massor med ballonger som hängdes upp i träden. Effekten blev slående, det var som att komma in i ett sagolandskap. En glad tvååring, glada gäster, tårta och hembakt, samt ett härligt sommarväder– bättre kan det inte vara.

Girlanger av silkespapper – också festligt böljande i vinden på kalaset.

1 Klipp en remsa av silkespapperets hela längd ca 10 cm brett och vik på mitten på längden. Klipp jack med ca 1,5 cm mellanrum rakt över tills ca 1 cm återstår. Klipp från andra hållet mellan de tidigare jacken på samma sätt.
2 Vik försiktigt ut remsan så att den åter blir 10 cm bred. Ta i remsans ena kant och skaka ut den på längden. Fäst dem på en pinne eller på en galge som på bild. Häng upp ute eller inne.

Vimplarna på Bees kalas.
1 Klipp ut vimplar i tyg i olika färger. Ta ett band (snedslå) så långt som du vill att slingan ska vara. Lägg vimpeln på mitten av snedslån.
2 Vik över och sy ihop över vimpeln och vidare. Sy in vimplar med jämna mellanrum på samma vis.

Flagga med färgglada band.
Jag blev inspirerad av den fina flaggan utanför en keramikverkstad i mitt kvarter.
! Ta helt enkelt en bit (spets)tyg. 2 Sy påfärgglada band. 3 Gör en tunnel upptillså att du kan trä in en pinne. Flaggan blir fin att hänga upp någonstans utomhus på kalaset. Eller inomhus.

 
     

 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se