hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

hästskor

Återanvända hästskor

Enligt gammal skrock betyder det lycka att ha en hästsko ovanför dörren. Förutsatt att man sätter den med öppningen uppåt. Annars rinner lyckan ut.
Har man hästar i sin närhet så vet man vilken enorm mängd begagnade hästskor som slängs. Men här är några idér till återbruk.


1 Grönskimrande skon målades med matt färg och lindades med ett fluorocerande grönt märkgarn. Guldstjärnor klistrades på och med den rosa tyllrosetten fick den en romantisk prägel.

2 Hästskon för smycken målades med matt blå färg, Eftersom det redan finns spikhål i hästskor är det enkelt att fästa små skruvar att hänga smycken på. Skruvarna är fästa med små muttrar på baksidan så att de sitter på plats. Just den här skon hade kvar några ursprungsspikar som blev bra krokar. Hästskon målades och dekorerades med blommor utklippta i tunn kompakt skumgummi (finns i hobbyaffär). Plastelina går naturligtvis också bra att arbeta med. Som bakgrund klistrades kompakt skumgummi på en kartong 5 mm större än formen på hästskoöppningen så att den kan klistras fast på baksidan av skon. En liten spegel klistrades fast i mitten och ett snöre fästes i två av spikarna på baksidan så att hästskon kan hängas på väggen
.
3 Röda tavelramen är målad med hobbylackfärg, Namnet är utklippt ur en bit kompakt skumgummi som fästs med klister. Namnet också skrivet med glitterlim nedtill.

4 Gröna tavelramen målades också med hobbylackfärg. Hästarna på sidorna är stickers som finns att köpa i välsorterad pappershandel.

5 Vita dörrskylten till egna rummet är målad med matt vit färg. Innehavarens namn är utklippt i kompakt hobbyskumgummi.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se