hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

geleljus

Geléljus med spännande innehåll

I min familj har vi alltid tända ljus vid måltiderna året om. Det ger en stämning och ett lugn kring måltiden. De här geléljusen tycker barnen om att göra, man kan nämligen lägga i små saker i ljusmassa som gör ljusen spännande att titta på.

Du behöver gelémassa och vekar som finns att köpa i hobbyaffären. Välj ut ett glas och små prylar som du vill ha i massan. Jag har små plastdjur, en gris och en groda och glänsande pärlor i olika färger.
Klipp till en veke som är lite längre än glasets insideshöjd. Knyt fast en liten mutter som tyngd i vekens ena ände och knyt den andra kring en pinne som ska ligga tvärs över glaset som på teckningen. Se till att veken kommer i mitten.
Värm gelémassan försiktigt i en kastrull. Lägg några saker i botten på glaset och häll på ljusmassa till halva glaset. Låt stelna en stund. Lägg i fler saker och häll ljusmassa nästan ända upp. Låt stelna. Ta bort pinnen och klipp till veken.
Glaset med grisen har en ljusblå massa i övre lagret. Jag hällde helt enkelt i lite blå färg i massan i kastrullen efter att jag hällt på det första transparanta lagret i glaset. Det blev snyggt.


 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se