hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

garnägg

Tittägg av garn – inte bara till påsk

Men jag inspirerades av tittäggen man kan köpa till påsk. De av kristyr och som innehåller ett helt scenario när man gluttar in. Men en sån här skir garnboll är vacker när som helst. Innehållet kan man variera med årstiderna.

Man behöver en rund ballong, garnstumpar ca en halvmeter långa i olika färger och cellulosaklister.
Blanda till klistret i en bunke och låt det stå och svälla ca en halvtimme så att det blir riktigt blank.
Blås upp ballongen till den storlek din boll ska ha. Smörj lite olja över ballongen. Doppa garnbitarna i klistret och linda kors och tvärs ver ballongen. Se till att du sparar hål i sidorna. Det ena lite större (där ska scenen pillas in) och det andra mindre.
När garnet torkat och blivit stelt (tar ca ett dygn) sticker man hål på ballongen och pillar ut den.
Nu skapar man innehållet. Jag gjorde så här: Klippte till en liten bottenplatta (inte större än att den kan pillas in i det stora hålet) i kraftig grön kartong. Därefter klippte jag ut mina figurer i silkespapper och klistrade fast dem på stavar i kartong. Därefter skar jag springor i botten där jag petade ner stavarna med motivet, vek upp en bit mot bottenplattans undersida och tejpade fast för få figurerna att stå upp.
Pilla sedan in motivet och lägg det på äggets botten. Knyt fast en tråd i ägget och häng upp, gärna i ett fönster så att färgerna inuti kommer till sin rätt.


 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se