hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

fingerdockor

Små, små kamrater av papier maché

De här små fingerdockorna är väldigt roliga att göra. Men det är viktigt att ha bra klister som fäster hår och kläder direkt. Annars kan det bli lite knepigt att få allt på plats eftersom det är så småskaligt.

1 Blanda till cellulosaklister och vatten i en skål till en ganska tjock massa. Vänta tills massan klarnat, från början är den grynig. (Massan går att spara flera dagar med plast över.) Riv små remsor av dagstidningspapper. Smörj lite olja på ett av fingrarna. Doppa remsorna i klistermassan och linda kring övre delen av fingret. Linda flera varv tills det känns stadigt. Pilla försiktigt loss ”ansiktet” från fingret och låt torka ca ett dygn. Bäst är att trä upp ”ansiktet” på en pinne eller penna som kan stå i tex ett glas medan det torkar. Gör flera ansikten när du ändå håller på.
2 Måla ansiktet som du vill ha det när det torkat.
3 Klipp ut en rundel i kartong och rulla ihop till en strut. Klistra ihop med kraftig (gaffa) tejp eller riktigt bra klister. Klä strutkroppen med diverse band och tygsnuttar genom att klistra fast dem med ett riktigt bra klister. När kroppen är klar så stryk på klister både på kroppens överdel och inne i huvudet. Tryck upp kroppen i huvudet så att det sitter fast och att det känns bra att ha på fingret.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se