hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

katt

Katten Vimsa av filt och fuskpäls

Det är roligt att jobba i filt. Man behöver inte tråckla. Bara att sy på, och inget som fransar upp sig. Den här katten har jag sytt på samma sätt som jag gör med de stickade katterna. Du kan titta här också så förstår du lätt tekniken.

Du behöver: • Filt grå (kropp 1bit ca 22x13, huvud 2 bitar ca 8x9) Filt till ögon och nos Fuskbäls klippt i 4 strimlor 13x 1 cm. (Jag köpte en dm fuskpäls i tygaffären.) Svart garn till pupiller och mun. Silvergarn att sy ihop med. Fyllnadsvadd.

Gör så här: 1 Lägg pälsbitarna tvärs över kroppsbiten. Klistra eller sy fast dem. 2 Vänd och nyp ihop kanterna som trekanter och sy ihop som på bild. 3 Sy ihop benen på motsatta sidan och fyll kroppen och benen med fyllnadsvadd. 4 Sy ihop kroppen helt och hållet. 5 Klipp ut rundlar till ögon och en trekantig nos. Sy fast dem på ena huvudbiten. Sy pupiller och mun med svart garn. Sy fast morrhår med någon passande tråd. 6 Lägg ihop de båda huvudbitarna. Syigenom de båda bitarna med garn så att öronen bildar trekanter. Sy ihop sidorna. 7 Fyll med vadd. Tråckla runt halsen med en stark tråd och dra ihop och fäst. Sy fast huvudet på kroppen. Sy fast en av fuskpälsbitarna kring halsen.


 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se