hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
  
dracula

Lilldracula

Den här draculan är gjord i papie mache och man använder en av sina fingra som ansiktsmall. Passa på att göra flera olika fingergubbar och gummor. Barnen brukar uppskatta fingerteater.

Huvudet 1: Blanda cellulosaklister och vatten till en ganska seg massa. Smörj in en av dina fingrar ovanför knogen med lite olja. Doppa strimlor av tidningspapper i klistret och klä fingertoppen med några lager tills det känns riktigt stadigt. Forma en näsa av små, små strimlor tidningspapper doppade i klistret som du sen knådar ihop lite. Täck med ytterligare ett lager tidningspapper så att näsan sitter kvar. Dra av från fingret och låt huvudet torka cirka ett dygn. Måla ansiktet som du vill ha det när det torkat.
Manteln: Doppa ett akvarellpapper, eller ett lite tjockare porösare papper i cellulosaklistret tills det blir helt genomblött. Forma till en mantel som på bilder. Låt torka. Måla manteln röd inuti och svart utvändigt.
Kroppen 2 Gör en cirkel svart kraftigt papper. Klipp ett jack mot mitten på cirkeln. Rulla en strut ett par varv och klistra ihop.
3 Klistra ihop manteln med huvudet. Tryck in struten i det ihåliga huvudet. Sätt lite klister inuti huvudet på kanterna så att kroppen sitter fast bättre.Ta ett litet band och klistra fast det som ett halsband en bit upp på halsen och en bit ner på kroppen som ett fäste.


 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se