hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

äcken

Täcke till dockan och till Em...

När jag gjort det lilla docktäcket till Ems docksäng blev hon så förtjust i det mjukblanka fodret att hon inte kunde motstå att själv krypa ner i docksängen för att få omslutas av täcket. Nu har hon fått ett eget mystäcke av stuvbitar hon känner igen och förstås med blankt foder.

Docktäcket är gjort av stickade kvadrater 8x8 cm i vita och rosa toner i mjuka ulliga garner. Det klarrosa garnet hade små silvertrådar och sidenband inflätade i nystanet. Väldigt snyggt men ganska svårstickat. 20 kvadrater räckte till docksängen. Sedan sydde jag ihop kvadraterna och fodrade med det blanka tyget.

Ems täcke är gjord av stuvbitar i remsor 18x80 cm som sys ihop. Jag sydde på lite blanka band mellan remsorna för effektens skull. Därefter fodrade jag med det blanka tyget. Det blev en perfekt storlek till Em som gillar att ha det på sig under sagostunderna.

bees

...och till Bee

Det är roligt och enkelt att sy lapptäcke i litet format till docksängen. Bees täcke har lappar som är 6x6 cm.

Gör så här täcket: Klipp ut en kvadrat i kartong som är 6x6 cm eller så stor som du vill ha lapparna. Lägg kartongen på tyget och rita avkvadraten. När du klippt ut alla kvadrater så lägger du ut lapparna som du vill ha dem och tråcklar sedan fast dem rad för rad innan du syr på maskin. Slutligen syr du ihop raderna och fodrar med en baksida som du viker in och syr fast på framsidan.
Dockans tomteklänning är sydd på samma vis som klänningarna här.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se