hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

dockor

Dockorna Lisa och Lotta av pappersrullar

När Em kommer till mig vill hon pyssla. Den här gången hade jag förberett det här ”dockpysslet” genom att göra klart huvudena av uppblåsta ballonger täckta med tidningspapper och cellulosaklister. Det tar cirka ett dygn innan huvudet stelnat så att man kan sticka hål på ballongen och peta ut den. Ett moment som jag överlåter åt Em eftersom hon tycker det är så kul.

Du behöver till en docka:
1 ballong tidningspapper i remsor cllulosaklister 1 toarulle en bit vit kartong vitt tyg små tygbitar i olika färger 1 piprensare färg till huvudet och pappersrullen garn till hår.

Gör så här:
Börja med huvudet. Gör i ordning en skål med cellulosaklister.• Blås upp en ballong till lagom storlek.• Doppa remsor av tidningspapper i klistret och linda kring ballongen i flera lager. Spara ett litet hål undertill så att ballongen sedan kan pillas ut när huvudet torkat. Se till att pappersremsorna är helt täckta av klistret. Ställ att torka cirka ett dygn.

När huvudet torkat sticker du hål på ballongen och pillar ut den genom hålet i botten. Måla huvudet med rosa färg, ställ undan och låt torka.

Kroppen: Måla toarullen vit. Ställ undan och låt torka.• Gör små hål en bit ner på toarullen på var sida och stick ut en piprensare i hålen inifrån och ut. Det blir armarna.

Kjolen: Ta en stor tallrik och markera en halvcirkel på kartongbiten. Klipp ut.• Lägg den halvcirkelformade kartongen på en bit vitt tyg, rita konturerna och klipp ut.• Stryk cellulosaklister på kartongbiten och tryck fast tygbiten över.• Dekorera kjolen genom att med cellulosklistret klistra fast små tygbitar i olika färger. • Rulla ihop till en strut och klistra ihop sidorna med ett starkare klister.• Klipp av en bit av överdelen så att toarullen kan stickas in . Fäst med klister.

Hår, ögon, näsa mun. Ena dockan här ovan fick fårull som hår och den andra flätor av garn. Ögonen som klistrades på finns att köpa i hobbyaffären. Mun och näsa klipptes ut i tyg och klistrades på.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se