hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 


påskkäring

Färden går till Blåkulla

Den här påskkäringen är bra mycket sötare än den fula käringen här nedan. Det beror på att huvudet är gjort på ett annat vis och inte blivit lika skrynkligt som på den fule.

Du behöver: • 1 ballong 1 toa/hushållsrulle silkespapper (rosa) cellulosaklister tyg till huckle och kropp grillpinne till kvast ögon näsa (cernitlera) garn till hår.

Gör så här: Börja med huvudet. Gör i ordning en skål med cellulosaklister. Blås upp ballongen till lagom storlek. Klipp silkespapper i remsor. Ta en remsa i taget sätt på ballongen, stryk på med klister. Gör så remsa för remsa i ca tre -fyra lager men spara så att det blir ett hål nedtill ungefär så stort att du sedan kan trä in pappersrullen. Har du rosa silkespapper behöver du inte måla huvudet när det torkat. Låt huvudet torka cirka ett dygn. Stick hål på ballongen och dra ut den.

Gör en näsa av cernitlera, torka den i ugn. Klistra på ögon, näsa, mun och hår. Jag använder en limpistol som fäster bra men är för het för mindre barn att hantera.

Stick in toa/hushållsrullen i hålet på huvudets undersida. Klipp ut en snibb i tyg som huckle och klistra ekller knyt fast över huvudet. Klistra på ett tug över toarullen som kappa. Stick hål i tyget och toarullen och stick in en grillpinne. Klipp ut en katt och kvastbort i papper och klistra på pinnen.

blåkulla

Rysligt fula häxan på väg till Blåkulla

Visst är hon ful som stryk? Och det blir hon automatiskt av strimlat toalettpapper doppat i cellulosaklister och format till ett ansikte. Rynkor och ett groteskt utseende kommer på köpet kan man säga. Kroppen är en tom toarulle som huvudet sticks ner i.

Börja med att göra iordning en bunke med cellulosaklister. Vänta en stund tills det blivit tjockt och blankt. Strimla toalettpapper och blanda med klister så att det bli som en formbar massa. Forma massan till ett ansikte med lång näsa och groteska drag. Gör en hals som är så pass bred att den kan ”tryckas” ner en bit i toarullen. Låt torka ca ett dygn.
Måla huvudet och ansiktet. Klistra på hår. Jag tog paketsnöre som jag lockat så att det blev några spretande testar. Måla toarullen och klistra på en bit tyg som slängkappa. . En trekantig bit tyg fick bli huckle.
Kvasten med katt är en bit blompinne som sticks genom toarullen. Katten klippte jag ut i dubbelt svart papper som sitter ihop nedtill för att kunna klistras fast kring pinnen så att den sitter ordentligt. Trä en tråd genom sjaletten högst upp på huvdet så kan häxan hänga i fönstret-

 
     

 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se