hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

höna

Ruvande Rut

Den här hönan är gjord i papier maché formade efter två ballonger och sedan klädd med pappersfjädrari vitaste vitt. I påsk ska stiliga Rut få ”ruva” äggen på påskbordet.

1Blås upp två ballonger. En stor och en liten. Gör iordning en skål med cellulosaklister blandat med vatten. Låt den stå en stund så massan blir blank och tjocknar. (Går att spara länge med plast över.)
2 Riv remsor av tidningspapper. Gnid in ballongerna upptill med lite matolja. Doppa pappersremsorna i klistret och täck ca halva ballongerna med remsorna i 3-4 flera lager. Låt torka tills de stelnat. Tar ca ett dygn.
När klistret torkat sticker du hål på ballongerna och tar ut dem. Sätt fast huvudet på kroppen genom att fästa med pappersremsor som går från huvudet ner en bit över kroppen. Gör så runt hela huvudet tills det sitter fast ordentligt på kroppen. Låt torka igen.
3 Klipp ”fjädrar” ur vitt papper. Ta en pensel och stryk på cellulosaklister på en tredjedel av ”fjädern” och tryck fast en och en omlott på hönan. Börja bakifrån och arbeta framåt tills hönan är helt täckt.
4 Klipp ut näbb och ögon i färgat papper och klistra på. Kam och haklapp i färgat papper eller som här i tyg som klistrats fast.


 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se