hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

klematis

Underbart är kort

En av mina absoluta blomfavoriter är Alpklematis som jag har på min balkong. Den blommar varje försommar med hundratals spröda blålila klockor. Men ack så snabbt de blommar ut. I år fick jag endast njuta av blommorna två veckor i slutet av maj. Därför har jag nu gjort ”blompinnar” med min favoritblomma i cernitlera som jag stuckit ner i klematiskrukan bara för att påminnas om att här kommer dessa fantastiska blommor att spira om vårarna.

Alpklenmatis är en enkel blomma att härma. Den har åtta kronblad. Jag kavlade ut ljuslila cernitlera och skar ut fyra dubbla kronblad som på bilden. Därefter la jag dem omlott över varandra. Tryckte ihop dem på mitten och vek upp ”kronbladen”. Pistillerna i mitten är en bit gul rund cernitlera som jag skar lite i så att de blev lite strimliga. Därefter tryckte jag fast den på mitten av blomman.

För att få fast dem på en blompinne (som i mitt fall är virad ståltråd) tog jag en spik och gjorde ett hål underifrån på mitten av blommorna en bit in. Sedan torkade jag dem i 160 grader varm ugn i 30 minuter.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se