hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

älgstrumpa

Udda strumpor och vantar får nytt liv

Tappat ena vanten? Släng inte maken, för det är verkligen en tacksam grund att arbeta med. Likaså strumpan som blev över. De kan bli hästar, hundar, älgar... och förstås alla andra djur i faunan.

1 Raggsockan blev en älg med horn av fingervantarna som inte används längre. Strumpa och vantar fylldes med vadd. Ögon och näsborrar klipptes ut i tyg och klistrades på huvudet med textillim. Öronen är av sämsskinn och de fyllda fingervantshornen syddes fast på huvudet.

2
Käpphästens huvud fylldes med vadd och fick broderade ögon och mun. Näsborrarna gjordes genom att nypa ihop lite på sidan och sedan sy ett par stygn i vardera änden så att en inbuktning bildas.
Pannluggen är en bit band (finns att köpa i välsorterade tygaffärer) som sytts fast.
Öron: Lägg upp 8 maskor och sticka rätstickning i 6 varv. Därefter avmaskas en maska i vardera sidan tills endast en maska återstår. Maska av och sy fast öronen på huvudet.
Till slut surrade shuvudet fast oredentligt på käppen med ett starkt garn.

3 Fingervantshunden är en handdocka som får liv när man rör fingrarna. Detaljer i tyg med pälsmönster, som klistrades fast med textillim. Broderade ögon och nos och öron av sämsskinn.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se