hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

akvarium

Neontetror, sillar guldfiskar och Ems fina fisken

Ett enkelt akvarium av en kartong med klippta fiskar av glansigt kraftigt papper i olika färger och metallpapper i guld och silver upphängda på trådar, tyckte Em, just fyllda tre, var skojigt. Hon valde att göra en fisk av ett rött glansigt papper. Em älskar att klippa med sin lilla sax. Hennes teknik är att klippa små, små bitar från kanterna och inåt tills hon når mitten på papperet där hon ritat sin fiskform. När fisken äntligen är utklippt har hennes lämningar av små avklippta pappersbitar bildat en ansenlig hög. Men titta vilken grann fisk det blev.

Ta en kartong i lämplig storlek. Klä väggar och golv med färgat papper. Blått som symboliserar vattnet och grönt som sjöbotten. Vi tog en bit luddigt tyg till botten.

Klipp ut fiskar i olika storlekar och färger i glansig kartong eller metallpapper. Dekorera dem genom att klistra på bitar av färgat papper i olika mönster. Några av fiskarna fick pärlstickers som ögon.

Trä en stark tråd på en nål och trä genom fisken. Knyt en knut på baksidan. Stick upp tråden genom locket och knyt en knut på ovansidan.


 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se