hem blogg fyndiga farmor logo idéer gör så här

 
ANNONSER

 

 

 
 

 

 
 

igelkott

Igeljkotten – världens äldsta däggdjur

Detta fantastiska lilla djur med sina uppemot 8 000 taggar har vi inget emot att ha vid husknuten på landet. Detta kvälls- och nattdjur är som mst aktivt mellan 18-21. Då kan man se dem komma vaggande, ofta samma runda, samma tid varje kväll. Här har jag gjort en igelkottsmamma och två igelkottsbarn med utgångspunkt från tofsar. Då blir ”taggarna” många, men skönt mjuka.

1 Man börjar med att klippa ut två rundlar ur tjock kartong.
En mindre rundel i mitten och en klippt sida i vardera rundel in mot mitten. Lägg ihop de två rundlarnaså att de klippta klippta sidorna kommer på motsatt sida om rundlarna. Börja linda garn kring rundlarna tills de är helt fyllda.
tofs
2 När rundeln är fylld klipper man upp tofsen i överkant ända ner till papperskanten. Ta en kraftig tråd och trä emellan de två rundlarna och knyt ihop hårt så att tofsen håller ihop. Pilla därefter upp pappersbitarna.
3 Sticka underdel och ansiktsparti i rektangulära stycken i rätstickning lika breda som tofsarna och ca tre gånger bredden.
4 Vik upp frampartiet som en trekant och sy ihop. Vänd ut och in och fyll ansiktspartiet med fyllnadsvadd.
5 Sy fast ansiktsdelen mot framsidan av tofsen och fortsätt med underpartiet tills hela underdelen är fastsydd på tofsens undersida och sidor. Sy fast, ögon och öron. Brodera nos.

 
     
 
© Copyright fyndigafarmor 2014   Webbproduktion: www.artini.se